ЗА НЕНИ КОМПАНИ

Нени Компани е фирма во приватна сопственост на фамилијата Атанасови основана во 1994 год. во Скопје. Главна дејност на фирмата е малопродажба на текстилни производи, претежно од реномирани брендови.

Целта на фирмата е максимално да ги задоволи потребите и желбите на своите потрошувачи, пред се со изборот на висококвалитетни производи.

Со самото основање, во склопот на фирмата e бутикот „City fashion” во Градскиот Трговски Центар во Скопје. Во 2012 година го отворивме ексклузивниот бутик „City Fashion” во шопинг центарот Skopje City Mall, a во Ноември 2015 година го отворивме бутикот „City fashion OUTLET”.

Како резултат на успешното работење во Септември 2018 година го отвараме и ексклузивниот бутик „City fashion WOMAN” кој е наменет исклучиво за женската популација.

Од самото основање па до денес фирмата е во постојан развој, и ако на почетокот беа присутни само неколку брендови, денес портфолиото на брендови кои се продаваат во нашите бутици е:  Emporio Armani, Karl Lagerfeld, Pierre Cardin, JOOP, Armani Exchange, EA7, Antony Morato, Fabi, Hogan, Eterna, Seidensticker, Club of comfort, Mickael Kors, Elisabetta Franchi, Furla, Versace jeans, Fracomina, Betty Barclay…

Покрај малопродажните активности, Нени Компани е доста активна и во големопродажна активност, односно снабдувањето на многубројни државни институции и приватни фирми со висококвалитетна и модерна “корпоративна”облека.

И покрај зголемената конкуренција на македонскиот пазар, Нени Компани успешно ги извршува своите активности и постигнува значителни резултати во максималното задоволување на своите потрошувачи.